Cum s-a produs catastrofa feroviară din India, unde 300 de oameni au murit. Premierul, îngrozit: “Vinovaţii nu vor fi cruţaţi!”

243
Cum s-a produs catastrofa feroviară din India, unde 300 de oameni au murit. Premierul, îngrozit: “Vinovaţii nu vor fi cruţaţi!” - india-2-1685893002.jpg
Cauzele catastrofei feroviare din India sunt încă neclare. Aproape 300 de oameni au murit şi peste o mie au fost răniţi în accidentul în care au fost implicate două trenuri de călători şi unul de marfă. La locul tragediei au rămas acum doar vagoanele strivite, în timp ce într-o şcoală din apropiere a fost improvizată o morgă.

Anchetatorii au stabilit cum s-a produs accidentul, fără să-i afle cauza. Un tren expres care urma să treacă prin gară în plină viteză a intrat pe altă linie decât trebuia şi a lovit în plin o garnitură de marfă, care staţiona. O parte dintre vagoanele de pasageri au deraiat şi au căzut peste altă linie, pe care venea, din sens opus, alt expres, cu aceeaşi viteză.

Sute de oameni s-au zbătut să iasă din vagoanele zdrobite. Unii pasagerii au rămas prinşi între fiarele deformate. Sute de ambulanţe, macarale, echipe de descarcerare şi câini de urmă au participat la operaţiunea de salvare. Mulţi supravieţuitori şi localnici din zonă s-au alăturat şi ei căutărilor, până când în vagoane nu mai erau supravieţuitori.

“Vreau să le mulţumesc localnicilor, echipelor din zonă şi celor care au lucrat în timpul nopţii ca să salveze oamenii din epavă”, a declarat guvernatorul din Odesha, Naveen Patnaik.

Spitalele din zonă sunt asaltate de donatori de sânge, de rudele care încearcă să recupereze corpurile celor decedaţi. În acest furnicar, medicii au reuşit cu greu să facă faţă şi răniţilor şi cadavrelor care sosesc pe bandă rulantă, conform observatornews.ro.

Imagini în care trupurile decedaţilor erau aruncate în grabă într-un camion, au stârnit furie în India.

Premierul Indiei s-a îngrozit când a fost la locul accidentului şi la spitalele unde sunt internaţi răniţii.

“Am dat ordin să înceapă mai multe anchete, iar vinovaţii ar trebui să primească cele mai aspre pedepse, nu vor fi cruţaţi!”, a spus premierul Indiei, Narendra Modi.

Catastrofa ar putea să fi fost provocată de o eroare de semnalizare care a îndreptat trenul expres pe linia greşită. Mecanicul n-avea cum să evite impactul deoarece, la aproape o sută de kilometri pe oră, garnitura nu putea fi oprită la timp. Opoziţia acuză guvernul că a lansat un program de trenuri de mare viteză fără să amelioreze, mai întâi, reţeaua existentă. Ultima tragedie feroviară din India a avut loc acum şapte ani: 150 de oameni au murit când a deraiat un tren cu 14 vagoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3829 secunde