Maxima zilei: "Sănătatea nu reprezintă totul, dar fără sănătate nimic nu contează" - (Schopenhauer)

Cum scădem nivelul grăsimii din sânge

2828

Articole de la același autor

În cazul în care în urma analizelor medicale valoarea trigliceridelor este mai mare de 150, trebuie obligatoriu să vă schimbați stilul de viață: să faceți mișcare și să renunțați la grăsimile de origine animală și vegetală. De asemenea, renunțați la fumat. Fumatul crește tendința sângelui de a se coagula.

Trigliceridele sunt grăsimi care provin din alimente sau sunt produse în organism, așa cum ne-a spus dr. Florian Stoian, medic internist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
Persoanele cu diabet zaharat și cele obeze au, de regulă, valori mai mari ale trigliceridelor. Totodată, trigliceridele pot fi asociate și cu valori crescute ale colesterolului. Persoanele care consumă mult alcool au valori mari ale trigliceridelor, deși există studii care spun faptul că mici cantități de alcool cresc valorile colesterolului bun. Acest principiu nu se aplică însă în cazul persoanelor bolnave de inimă.
Consumul de alcool duce la ciroză, cancer hepatic și alcoolism.
Prima măsură care trebuie luată în cazul în care ați descoperit că trigliceridele au o valoare mare este renunțarea la fumat. "Fumatul are rol în formarea plăcilor de aterom, crește tendința sângelui de a se coagula", ne spune specialistul.

Fructele și legumele, la baza alimentației
În al doilea rând, trebuie urmat un regim alimentar. Grăsimile de origine alimentară trebuie eliminate din alimentația dumneavoastră: carnea grasă de porc, untura, laptele gras, cacao. Grăsimile de origine vegetală sunt la fel de periculoase. Renunțați la cartofi prăjiți, margarină, produse de fast – food, chipsuri, pâinea albă. De asemenea, nu mai consumați gălbenuș de ou și organe (ficat, rinichi, creier).
Fructele, legumele, cerealele, orezul și pâinea integrală trebuie să stea la baza noii alimentații. Dr. Florian Stoian ne-a spus că se pot consuma mazăre, citrice, pulpă de măr, căpșuni, varză, morcovi, conopidă, pește, carne slabă prepa-rată la grătar, la cuptor cu foarte puțin ulei sau, cel mai bine, fiartă.
Trebuie să se evite prăjelile, laptele gras și gălbenușul de ou. Albușul se poate consuma.
De asemenea, se impune un regim de slăbit progresiv.
Dr. Florian Stoian le recomandă pacienților să nu ia tratamente după ureche. Dacă după o lună de regim alimentar valoarea trigliceridelor nu scade, medicul poate indica un anume tratament. "Nu se iau medicamente după ureche sau la sfatul prietenilor", avertizează medicul.
În cazul în care nu se iau măsuri pentru reducerea nivelului trigliceridelor, apare aterotromboza care poate duce la infarct miocardic, cerebral sau renal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5869 secunde