Declarații incendiare despre piloții turci care au doborât un avion rusesc

732
Declarații incendiare despre piloții turci care au doborât un avion rusesc - declaratii-1469105700.jpg

Articole recomandate

Autoritățile turce investighează dacă doi piloți turci care au doborât un avion de vânătoare rusesc, în noiembrie 2015, la granița cu Siria, aflați în prezent în arest, au legături cu mișcarea predicatorului Fethullah Gülen, a indicat președintele Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat postului panarab Al-Jazeera, potrivit ediției online a cotidianului Hürriyet.

Subliniind că avionul Su-24 fusese avertizat de mai multe ori pentru încălcarea spațiului aerian al Turciei, președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că autoritățile nu știu dacă decizia piloților de a doborî aparatul a fost influențată de legăturile cu clericul Fethullah Gülen, acuzat de regim că se află în spatele tentativei de puci eșuate din 15 iulie.

"Încă nu știm dacă acest incident și legăturile acestor oameni (n.r. - piloții) au de-a face cu doborârea avionului rusesc. Dar acești piloți ar putea avea legături în Pennsylvania", a afirmat Erdogan, referindu-se la statul american unde Gülen trăiește în exil din 1999.

Piloții "au fost arestați și justiția va scoate la lumină adevărul", a adăugat președintele turc.

Doborârea avionului Suhoi, la 24 noiembrie 2015, a declanșat o criză diplo-matică între Moscova și Ankara, ce a afectat puternic turismul din Turcia și a dus la o scădere cu peste 60% a exporturilor acestei țări în Rusia, informează Agerpres.

Situația s-a calmat însă după ce Erdogan i-a trimis o scrisoare de scuze lui Vladimir Putin, la începutul lunii iunie.

Miercuri, Kremlinul a anunțat că președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni în Rusia, la începutul lunii august. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.45 secunde