DESCOPERIRE EPOCALĂ: A fost creat vaccinul universal împotriva cancerului

560
DESCOPERIRE EPOCALĂ: A fost creat vaccinul universal împotriva cancerului - cancer79671500-1333887681.jpg
Vaccinul universal împotriva cancerului, creat de cercetătorii israelieni, determină organismele pacienților să identifice și să anihileze celulele tumorale.

Compania Vaxil Biotheraputics și cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv spun că vaccinul lor anihilează o moleculă care se găsește în 90% dintre toate tipurile de cancer, printre care cel de sân și cel de prostată.

Rezultatele preliminare ale unor teste clinice în fază incipientă arată că vaccinul declanșează un răspuns imunitar al organismelor pacienților, scrie Realitatea.net.

Oamenii de știință care au creat vaccinul speră acum să primească toate aprobările pentru a desfășura teste pe scară largă.

Ei spun că vaccinul va putea fi folosit pentru compaterea tumorilor de dimensiuni reduse, dacă acestea sunt identificate din timp, și pentru prevenirea reapariției și răspândirii bolii în rândul pacienților care au urmat alte tratamente pentru combaterea cancerului.

Celulele canceroase eludează de obicei sistemele imunitare ale pacienților pentru că nu sunt catalogate de organismul uman drept amenințări. Oamenii ce știință israeliani au descoperit însă că o moleculă numită MUC1, care se găsește în cantități semnificative pe suprafața celulelor canceroase, poate fi folosită pentru a ajuta sistemul imunitar să detecteze tumorile.

"Vaccinul ImMucin a determinat un răspuns imunitar puternic în toți pacienții, după doar 2-4 doze din maximul de 12 doze. În cazul câtorva pacienți, unele semne preliminare de eficiență clinică au fost observate", au declarat reprezentanții Vaxil Biotherapeutics.

Într-un test desfășurat la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, vaccinul le-a fost administrat la zece pacienți care sufereau de o formă de cancer de sânge. Toți cei șapte căpătat o imunitate crescută față de celulele canceroase după ce le-a fost administrat vaccinul, iar trei dintre ei au scăpat de boală complet.

Dacă testele viitoare vor avea și ele succes, vaccinul va ajunge pe piață în următorii șase ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4663 secunde