Descoperirile arheologice realizate anul trecut în Bulgaria sunt expuse la Sofia

106
Descoperirile arheologice realizate anul trecut în Bulgaria sunt expuse la Sofia - descoperiribulgaria-1676898327.jpeg

Articole de la același autor

Descoperirile arheologice făcute în cursul anului trecut pe teritoriul Bulgariei au fost expuse în cadrul unei expoziţii organizate de Muzeul Naţional de Arheologie din Sofia în această săptămână. Aceasta este cea de-a 16-a ediţie a expoziţiei care va putea fi vizitată până la 21 mai. Intitulată „Arheologie bulgară 2022”, expoziţia şi catalogul său prezintă unele dintre cele mai interesante şi mai impresionante descoperiri din ultimul sezon de cercetări arheologice, alături de alte 17 muzee de pe întreg teritoriul Bulgariei.

Sunt expuse 300 de artefacte din 30 de situri, ce ilustrează evoluţia culturilor de pe teritoriul de astăzi al Bulgariei din Neolitic (cu 6000 de ani î.Hr.) şi până în Evul Mediu. Printre ele se numără ornamente din aur, argint şi bronz, figurine antropomorfe din ceramică, vase din lut, reliefuri votive din marmură şi decoraţiuni de perete elaborate, vetre rituale decorate, monede, unelte şi arme.

Printre cele mai impresionante descoperiri se numără vasele ceramice din aşezările străvechi de la Poroi, din apropiere de Burgas şi de la Provadia, de lângă Varna, colierul din situl arheologic din apropiere de Durankulak, bijuteriile şi armele din necropola elenistică din apropiere de satul Bohot, un colier din aur şi jad din necropola antică din Apollonia Pontica, tăbliţe votive ale unui călăreţ trac din complexul arhitectural roman din satul Stroino, un stilus din bronz din fortăreaţa antică de la Boroveţ, şi un inel de aur cu sigiliu de la Pliska.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5297 secunde