DEZVĂLUIRI / CIA ar fi plătit Poloniei 15 milioane de dolari pentru a găzdui o închisoare secretă

81
DEZVĂLUIRI / CIA ar fi plătit Poloniei 15 milioane de dolari pentru a găzdui o închisoare secretă - 20110522108996464rsz-1390559908.jpg
Dosarul închisorilor secrete CIA se află din nou în centrul atenției în Polonia, în urma unui articol publicat în ediția de joi a ziarului The Washington Post, potrivit căruia Agenția a plătit în 2003 polonezilor 15 milioane de dolari pentru instalarea unei închisori în această țară, relatează AFP.


Potrivit publicației Washington Post, agenți CIA au plătit Agenției poloneze de informații suma de 15 milioane de dolari, ca recompensă pentru instalarea la Stare Kiejkuty (nord) a unei instalații secrete de detenție pentru presupuși teroriști.
"Într-o zi rece de la începutul lui 2003, doi agenți de rang înalt din cadrul CIA au sosit la ambasada americană de la Varșovia pentru a lua două cutii mari din carton, în care se aflau 15 milioane de dolari în numerar, trimiși din Germania prin curier diplomatic. Cei doi au pus cutiile într-un automobil și au traversat orașul până la cartierul general al serviciilor poloneze de informații", scrie Washington Post.


Aceste dezvăluiri au fost calificate drept "ridicole" și "demne de un scenariu de Hollywood" de către Leszek Miller, premierul polonez de la acea vreme, scrie realitatea.net.


La începutul lui decembrie, Polonia a fost nevoită să răspundă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) unor acuzații formulate de către un palestinian și un saudit, care susțin că au fost torturați pe teritoriul acestei țări, după care au fost transferați la Guantanamo.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2013
Stire din Actual : CIA recunoaște existența Zonei 51
Pagina a fost generata in 0.3149 secunde