Concurs Dilma Rousseff a devenit prima femeie președinte din Brazilia

382
Dilma Rousseff a devenit prima femeie președinte din Brazilia - 1b0229f79303f914610ffcd770149423.jpg

Articole recomandate

Economista Dilma Rousseff, în vârstă de 62 de ani, a fost aleasă duminică președintele Braziliei, cu 56 la sută din voturi, față de 44 la sută obținute de rivalul său democrat, Jose Serra, în vârstă de 68 de ani, și a devenit prima femeie președinte din această țară.
Emoționată până la lacrimi, ea i-a mulțumit mentorului său politic, Luiz Inacio Lula da Silva, și a promis să continue activitatea acestuia eradicând sărăcia, în primul său discurs după câștigarea alegerilor, precizează Mediafax.
Pe fundalul scandărilor "Ole, ole, ole, ola, Dilma, Dilma!", mii de simpatizanți și entuziaști au invadat străzile principalelor orașe din Brazilia pentru a sărbători victoria candidatei Partidului Muncitorilor (PT, de stânga).
Lipsită de carismă și fără a mai fi aleasă înainte, Dilma, așa cum o numesc familiar brazilienii, a luptat împotriva dictaturii militare în anii ’70 și a fost deținută timp de trei ani. În cadrul Guvernului, unde a jucat un rol important, ea și-a câștigat reputația de "doamnă de fier".
Ea îi datorează însă victoria în aceste alegeri popularului președinte Luiz Inacio Lula da Silva, care a susținut-o pe tot timpul campaniei.
După opt ani de mandat, președintele în exercițiu a reușit ultimul său pariu, determinând alegerea unei femei la președinția țării. În pofida unei popularități record, Constituția îi interzice să candideze pentru un al treilea mandat consecutiv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 01 Noiembrie 2010
Stire din Actual : Ucrainenii au ieșit, ieri, la vot
Pagina a fost generata in 1.8512 secunde