Concurs Rușii nu se vor întoarce în Afganistan

288

Articole recomandate

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a dat asigurări ieri că trupele ruse nu se vor întoarce în Afganistan, infirmând astfel speculațiile apărute pe această temă după desfășurarea unei operațiuni antidrog comune ruso-americane.
"Este pur și simplu exclus. Militarii noștri nu se vor mai întoarce, nu vor mai intra în Afganistan. Este poziția noastră fermă", a declarat Serghei Lavrov într-o conferință de presă comună cu omologul său german Guido Westerwelle, aflat în vizită la Moscova, notează Agerpres.
"Dacă speculațiile pe această temă au apărut după organizarea unei operațiuni pentru distrugerea laboratoarelor în care se produc droguri, la care au luat parte serviciile speciale ruse și americane, atunci ele nu se fac în scopuri pozitive", constituind niște provocări, a spus șeful diplomației ruse.
Publicația britanică "The Guardian" scria săptămâna trecută că armata rusă s-ar putea întoarce pe frontul de luptă din Afganistan pentru prima dată după ce Armata Roșie a fost expulzată forțat de luptătorii mujahedini sprijiniți de SUA în 1989, în conformitate cu planuri aflate pe masa de discuții a oficialilor NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 01 Noiembrie 2010
Stire din Actual : Ucrainenii au ieșit, ieri, la vot
Pagina a fost generata in 1.6254 secunde