Directorul OMS lansează un apel în favoarea dreptului la avort, după scandalul iscat în SUA

191
Directorul OMS lansează un apel în favoarea dreptului la avort, după scandalul iscat în SUA - avort-1651679740.jpg

Articole de la același autor

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lansat astăzi un apel în favoarea dreptului la avort, în contextul în care Curtea Supremă a Statelor Unite pare pregătită să revină asupra acestui drept la nivel federal.

"Restrângerea accesului la avort nu reduce numărul de proceduri, ci determină femeile şi tinerele fete să recurgă la proceduri periculoase", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus pe contul său de Twitter, fără a menţiona direct situaţia din Statele Unite, acolo unde Curtea Supremă se pregăteşte să anuleze decizia sa istorică, din 1973, prin care a recunoscut dreptul la avort.

"Accesul la avorturi sigure salvează vieţi", a mai spus directorul OMS, care a subliniat că "femeile ar trebui să aibă întotdeauna dreptul de a alege când vine vorba de corpul şi de sănătatea lor".

Curtea Supremă ar putea anula dreptul la avort în SUA | Protestatarii au ieșit în stradă

Potrivit Antena3.ro activiştii anti-avort şi susţinătorii dreptului la avort au ieşit marţi pe străzile din Washington după apariţia informaţiei că Curtea Supremă a SUA ar putea anula hotărârea Roe vs. Wade din 1973, care a legalizat avortul.


Douăzeci şi unu de state au legi sau amendamente constituţionale în vigoare care ar putea duce la interzicerea avortului cât mai repede posibil, în cazul în care cauza hotărârea Roe vs. Wade este anulată sau modificată semnificativ de către Curtea Supremă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3755 secunde