OMS anunță o "epidemie" de obezitate în Europa: Unu din patru adulți este obez

180
OMS anunță o
Este "epidemie" de obezitate în Europa, responsabilă de peste 1,2 milioane de decese pe an, a declarat astăzi Organizația Mondială a Sănătății (OMS).


"Ratele supraponderalității și obezității au atins proporții epidemice în întreaga regiune și continuă să crească", a declarat într-un comunicat filiala europeană a organizației care numără 53 de țări.

Potrivit Antena3.ro în Europa, aproape un sfert dintre adulți sunt acum obezi, ceea ce face ca prevalența obezității să fie mai mare decât în orice altă regiune a lumii, cu excepția Americii, potrivit OMS.

Nicio țară din regiune nu poate pretinde în prezent că a oprit această evoluție, iar amploarea problemei a fost evidențiată în timpul pandemiei Covid-19, când excesul de greutate a reprezentat un factor de risc.


"Creșterea indicelui de masă corporală este un factor de risc major pentru bolile netransmisibile, inclusiv cancerul și bolile cardiovasculare", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, citat în raport.

Potrivit studiului, se estimează că excesul de greutate provoacă peste 1,2 milioane de decese pe an, reprezentând peste 13% din decesele din regiune.

Conform OMS, obezitatea provoacă cel puțin 13 tipuri diferite de cancer și este probabil să fie direct responsabilă pentru cel puțin 200.000 de cazuri noi de cancer pe an.

"Se așteaptă ca această cifră să crească și mai mult în următorii ani", a avertizat organizația.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3817 secunde