Doliu național în Capul Verde, după moartea Cesariei Evora

343
Doliu național în Capul Verde, după moartea Cesariei Evora - cesariaevora-1324213294.jpg
Guvernul din Republica Capului Verde a decretat sâmbătă doliu național timp de 48 de ore în întreg arhipelagul african după moartea cântăreței Cesaria Evora, despre care președintele Jorge Carlos Fonseca a spus că este "unul dintre reperele majore pentru cultura din Capul Verde", informează AFP.
"Moartea ei ne întristează, pentru că era unul dintre reperele majore ale culturii din Capul Verde, în special ale muzicii", a afirmat șeful statului, care s-a declarat "consternat" la aflarea veștii. "Când se vorbește de Capul Verde în lume, numele Cesariei este rostit mereu primul, ceea ce arată încărcătura simbolică pe care cântăreața și vocea ei o aveau pentru țară", a adăugat el.
Într-un comunicat de presă, premierul José Maria Neves a afirmat la rândul său că artista "a dat o inestimabilă contribuție măreției națiunii noastre și mândriei noastre" El a adăugat că Cesaria Evora, supranumită "diva desculță", "nu va muri niciodată, pentru că o icoană și o stea nu mor niciodată". "Ea va rămâne mereu în memoria locuitorilor din Capul Verde", a dat acesta asigurări.
Ministrul Culturii, Mario Lucia Sousa, el însuși un cântăreț care a înregistrat un album cu Cesaria Evora și împreună cu care se afla în urmă cu zece zile, spune că a pierdut "o mare prietenă" de care era "foarte apropiat". El i-a mulțumit pentru "moștenirea pe care ne-a lăsat-o" și a promis că toate melodiile cântăreței vor fi adunate și publicate.
Cesaria Evora s-a stins din viață sâmbătă la 70 de ani, într-un spital din insula sa natală din Sao Vicente unde a fost internată vineri. Ea va fi înmormântată săptămâna viitoare la Mindelo, cel mai mare oraș din Sao Vicente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Decembrie 2011
Stire din Actual : Revoltă în China
Pagina a fost generata in 0.3005 secunde