Dosarul înmatriculărilor ilegale: 18 persoane arestate, alte două sunt căutate

1187
Dosarul înmatriculărilor ilegale: 18 persoane arestate, alte două sunt căutate - arestat14112009-1312526464.jpg

Articole recomandate

Tribunalul București a emis mandate de arestare,în această dimineață, pe numele a 20 de persoane implicate în furturi de mașini și înmatriculări frauduloase, 18 dintre ele fiind încarcerate deja, în timp ce alte două sunt căutate de autorități, informează Mediafax.Parchetul Capitalei a cerut arestarea lui Constantin Cornel Niculoiu, Alexandru Patrik Rada, Ion Hristache, Adrian Vasile Păun, Aurel Marian Petre, Bogdan Treveleanu, Valentin Costin Petculescu, Cristian Hurmuzache, Adrian Vlăsceanu, Florin Cojocaru, Gabriel Marculescu, Ion Bărzăianu, Valentin Petcu, Marian Popa, Ionuț Birjaru, Grafi Ion, Daniel Zardova, Ștefan Ciobănescu, Mădălin Florentin Tănase și a lui Manuel Brunati.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a formulat propunere de arestare preventivă față de 20 de inculpați (18 reținuți și doi în lipsă) dintre care trei angajați ai Registrului Auto Român (RAR), un jandarm și un agent de poliție.

În perioada 2009-2011 au introdus în mod fraudulos pe teritoriul României 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi și Dacia) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenția de a fi restituite.

Ca mod de operare autoturismele erau închiriate din străinătate de la societăți de profil și introduse în țară anterior expirării perioadei de închiriere iar pe teritoriul României acestora le erau falsificate documentele de proveniență, în vederea înmatriculării ulterioare.

După falsificarea documentelor de proveniență, cu complicitatea unor funcționari din cadrul RAR și SRPCIV, autoturismele erau înscrise în circulație, după care erau valorificate prin intermediari.

"S-a mai stabilit că un alt mod de operare a învinuiților consta în identificarea de autoturisme înmatriculate legal pe teritoriul României, similare ca model, marcă și an de fabricație celor de proveniență ilicită, în vederea falsificării ulterioare a documentelor de identificare ale autoturismelor aduse în țară în mod nelegal. În acest sens, învinuiții beneficiau de sprijinul unor polițiști sau alți funcționari care le efectuau verificări în evidențele oficiale și le comunicau datele privind situația juridică a unor autoturisme", explică Parchetul, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 August 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko a fost arestată
Pagina a fost generata in 1.6376 secunde