Echipa Invictus România pleacă joi la Haga

283
Echipa Invictus România pleacă joi la Haga - inv2-1649696286.jpg
Echipa Invictus va pleca joi, la Haga, pentru a reprezenta Armata României la ediţia din acest an a Jocurilor Invictus, care se vor desfăşura în perioada 16 - 22 aprilie, informează MApN.

Echipa va fi formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat.

Potrivit Agerpres aceştia vor concura la şapte discipline sportive, dintre care şase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând), precizează Ministerul Apărării.

Membrii echipei române la Jocurilor Invictus vor fi primiţi, marţi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

După ediţiile din Toronto (2017) şi Sydney (2018), aceasta va fi a treia participare a militarilor români la competiţia sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare.

Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică, subliniază MApN.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4215 secunde