El este rapperul care a salvat zeci de vieți cu unul dintre cântecele sale

86
El este rapperul care a salvat zeci de vieți cu unul dintre cântecele sale - fondrappersalvator-1640787265.jpg

Articole de la același autor

Poate muzica să salveze vieți? Asta pare să demonstreze un studiu statistic recent, publicat în British Medical Journal (BMJ) . Cercetătorii au analizat influența unui cântec de succes al rapperului american Logic, în vârstă de 31 de ani, asupra adolescenților.

Cântecul se intitulează „1-800-273-8255” și de la lansarea sa, în aprilie 2017, ar fi contribuit semnificativ la scăderea ratei sinuciderilor în rândul tinerilor americani, potrivit unui studiu statistic recent. Asta, pentru că, de fapt, titlul lui reprezintă numărul de telefon al liniei de prevenire a sinuciderilor din SUA.

Melodia a ajuns pe locul trei în topurile Billboard din SUA și a fost interpretată la MTV Music Awards 2017 și la Grammy Awards 2018, atrăgând atenția publicului.

Melodia vorbește despre un tânăr, victimă a hărțuirii, care vrea să-și pună capăt zilelor, dar care ajunge să sune la linia telefonică de prevenire a sinuciderilor. Cuvintele operatorului care îi răspunde îi vor schimba viața.

Piesa, lansată în primăvara anului 2017, a intrat imediat în top 100 din SUA, unde a rămas săptămâni întregi, adunând chiar peste un miliard de accesări pe platforma Spotify.

„1-800-273-8255” a fost un succes comercial și a depășit 430 de milioane de vizualizări pe YouTube. În timpul celei de-a 60-a ediții a Premiilor Grammy, Logic a interpretat melodia în fața a milioane de telespectatori. El a dedicat piesa celor doi artiști, Chris Cornell și Chester Bennington, muzicieni ai formațiilor americane de metal Soundgarden și Linkin Park, care s-au sinucis în 2017.

Potrivit studiului publicat în BMJ, într-o perioadă de 34 de zile după cele trei evenimente care au atras cea mai mare atenție publică – mai întâi lansarea melodiei, în aprilie 2017, apoi cele două apariții ale rapperului la MTV Video Music Awards 2017 și la Grammy Awards 2018 - s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de apeluri de urgență la linia telefonică de prevenire a sinuciderilor din SUA. Comparativ cu cifrele precedente, au fost efectuate cu 9.915 apeluri în plus, ceea ce reprezintă o creștere de 6,9 la sută. Mai mult, rata sinuciderilor a scăzut cu 5,5 la sută, echivalentul a 245 de sinucideri mai puține în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani din SUA.

„Aceste descoperiri sunt cu adevărat cruciale pentru prevenirea sinuciderilor”, spune autorul principal al studiului, Thomas Niederkrotenthaler. El subliniază faptul că o poveste care vorbește despre speranță și putere de a rezista poate avea un impact puternic asupra oamenilor, încurajându-i să caute ajutor și reducând astfel numărul sinuciderilor.

Logic, al cărui nume real este Sir Robert Bryson Hall II, nu se aștepta ca hitul lui să aibă un asemenea impact. Și-a dat seama de acest lucru atunci când mai mulți fani i-au scris pentru a-i face confidențe și a-i mulțumi. „Am pus suflet în acest cântec, pentru a încerca să ajut oamenii, pentru că eu cred că muzica ne poate influența viețile”, a declarat artistul pentru CNN.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1213 secunde