Bacalaureat dubios și la Colegiul Economic Mangalia

Elevi la limita corijenței au luat note mai mari decât premianții

799
1

Articole de la același autor

Conferința de presă de ieri, de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, ne-a dovedit că, de fapt, noi, ziariștii, suntem un soi de nebuni în căutare de dovezi de fraudare a bacalaureatului. Sau, mai pe românește, ne mănâncă-n pix să răscolim un sistem care se chinuie să nu scoată la iveală nimic negativ.

"Dovediți fraudarea cu probe!"
Într-un soi de scăldătoare a recent încheiatului bacalaureat, inspectorul general Marian Sârbu a ridicat a neputință din umeri, solicitându-ne probe pentru afirmațiile făcute. "Constanța a avut, de obicei, un procent mare de promovabilitate. Cu atât mai mult cu cât subiectele s-au știut dinainte, inclusiv rezolvările. Chiar și copiii modești este plauzibil să credem că ar fi putut să ia note mari. Rămâne ca o speculație, ca o discuție nesusținută de probe că s-a fraudat la Constanța bacalaureatul. E posibil ca cei care au în catalog note mici să se fi inspirat din ceva la examen și s-au descurcat, lucru pe care nu știu dacă-l putem pune în cârca supraveghetorilor. Nu cred că oferă ceva ca să fie lăsați! Nu pot să fac afirmații pe date evidente că s-a putut copia. Se pot face analize ale unor diferențe între notele normale și notele de la bac și am putea să ne gândim că e ceva acolo. Nu știu ce putem descoperi, eventual doar că există o discrepanță care poată să pară nefirească, dar nu ne permite să luăm măsuri de ordin administrativ, sancționând profesori, dacă nu există ceva foarte clar".
Și de ce să detronăm noi Constanța de pe podiumul minților strălucite ale României, făcând efortul de a demonstra că notele nu sunt luate pe învățătură? Se premiază cumva inspectoratele cu rezultate meritorii la examenele de bacalaureat? În actualul ritm de creștere a procentului de promovare, poate la anul vom avea 110%!

"De ce tocmai la mine?"
Plecați pe urmele unei sesizări primite la redacție, având drept subiect notele pe care au reușit să le obțină unii elevi de la seral sau din clasele pe rută progresivă, respectiv clasa a XIII-a, în detrimentul celor de la zi, am descoperit că nu e ușor să "demontezi" note dubioase. Pentru simplul motiv că nimeni nu vrea să se știe nimic. Deranjată de documentarea noastră, prof. Anișoara Teodorescu, directorul Colegiului Economic Mangalia, s-a considerat o victimă a "uneltirilor" colegilor din alte... partide. Dincolo, însă, de apartenența sa politică, cadrul didactic Anișoara Teodorescu ar fi afirmat, printre altele, că există profesori care se înscriu în comisiile de supraveghere pentru a-și rotunji veniturile de-a dreptul penibile din învățământul românesc. "De ce se pleacă de la efect și nu se încearcă să se înlăture cauzele? Elevii și profesorii sunt victimele unui sistem care trebuie reorganizat. În luna martie, când i-am spus ministrului că nu au ce căuta în aceeași bancă liceenii de la zi cu cei de la rutele progresive, a afirmat că trebuie să le oferim egalitate de șanse. În opinia mea, trebuie reintroduse urgent admiterea și în liceu, dar și la facultate!".
Într-o banală frunzăreală a catalogului clasei a XIII-a, secția tehnician în gastronomie, deci liceeni ajunși la final prin-tr-o rută progresivă, în timp ce majoritatea au la examenul de la matematică note peste 7, în catalog abia s-au lipit de-un 5, după ce în teze au obținut 3 și 4. Ba chiar foarte mulți au note de peste 8, cum ar fi: Alexandra B. – 8,7, Adnan B. - 8,85, Aurelia I. – 9, Gheorghe I. – 8,2, Ionela L. – 8,6, toți cu media 5 în catalog.
Ei și? Câte mii de alți elevi nu sunt în aceeași situație? Conform zicalei "Hoțul neprins e negustor cinstit", atât timp cât nimeni nu i-a văzut copiind, orice alte… presupuneri mor din fașă, ca fiind nedovedite. Și ce facem atunci? Rămâne să scriem despre frumoasele rezultate obținute de olimpici, de acțiunile diverselor zile inventate în calendarul școlar, lăsând ca viitoarele generații de "admiși" în urma notelor de la bac în facultăți de medicină, spre exemplu, să ne omoare cu zile și studii prefabricate.

Comentează știrea

buy wow gold
2 decembrie 2012

and thus letting him remain the one with more gold and the highest probability of getting new gear starting up. and you can notify the first pieces slide by just to get a glimps of the averige bid on items that will help you just nail it next time the item comes within [url=http://www.buywowgolds.co.uk/Buy-WOW-Gold.html]buy wow gold[/url] buy wow gold

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8174 secunde