Europa se angajează în fața G20 să lucreze în favoarea unei uniuni bancare în zona euro

137
Europa se angajează în fața G20 să lucreze în favoarea unei uniuni bancare în zona euro - 270222mexicog20security-1340175291.jpg
Statele zonei euro prezente la summitul G20 de la Los Cabos, în Mexic, s-au angajat să lucreze în favoarea unei uniuni bancare, a afirmat președintele mexican Felipe Calderon care asigură președinția acestui grup de state dezvoltate și în curs de dezvoltare, transmite Mediafax.

"Susținem intenția de a formula măsuri concrete în vederea unei arhitecturi financiare mai bine integrată care să înglobeze supervizarea, rezoluția falimentelor bancare și recapitalizarea băcilor, precum și garantarea depozitelor", a declarat Calderon citind comunicatul final al summitului.

Europenii consideră aceasta ca fiind un pas concret înainte, în momentul în care sănătatea băncilor europene îngrijorează restul lumii la fel de mult ca și starea finanțelor publice.

Mai mulți lideri ai G20 au declarat deja că principiul unei uniuni bancare europene a fost abordat în discuțiile celui de-al șaptelea summit G20.

"Am discutat de asemenea coordonatele pentru a avea aceleași norme pentru asigurarea depozitelor și restructurarea băncilor", a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Berlinul era mai degrabă sceptic atunci când a apărut acest concept.

"Declarația finală menționează eforturile care sunt întreprinse pentru uniunea bancară și pentru o mai mare stabilitate financiară", a indicat pentru presă un responsabil al delegației franceze luni. Însă "G20 nu este locul unde să ajungem la un acord cu privire la modalitățile tehnice", a adăugat acesta.

Conform președintelui Uniunii Europene Herman Van Rompuy, europenii vor discuta la Consiliul European de la 28 și 29 iunie la Bruxelles.

Statele Unite apreciază proiectul, care este conform acestora "un complement necesar pentru uniunea monetară".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9631 secunde