Extracția gazelor de șist prin "fracturare" ar putea fi interzisă în Germania

248
1
Germania ar putea interzice extracția de gaze de șist prin "fracturare" - o metodă de extracție a gazelor naturale din depozite de rocă anterior inaccesibile, prin injectarea de fluide sub presiune ce conțin agenți chimici, a declarat ministrul mediului, Peter Altmaier, citat de agenția EPD.de. 


"Dacă rezultatele cercetărilor științifice vor demonstra nocivitatea acestei metode, autoritățile germane ar trebui să ia măsuri pentru interzicerea utilizării acesteia", a afirmat el.

Altmaier a anunțat pregătirea unei noi legi care prevede interzicerea completă a extracției gazelor de șist în zonele cu rezerve de apă potabilă, subliniind că, în alte cazuri, legea va obliga autoritățile să efectueze verificări cu privire la compatibilitatea din punct de vedere al mediului și utilizarea extracției de gaze de șist prin fracturare.

Cel mai mare pericol îl constituie, în opinia sa, vibrațiile subterane care însoțesc procesul de extracție, conform agenției de presă menționate, preluate de antena rusă a Deutsche Welle. 


Comentează știrea

Dan
19 februarie 2013
Invitatie

Daca nu reusesc in Germania,pot veni linistiti in Romania.Aici se pot extrage si prin explozii nucleare,mereu se va spune ca e spre binele economiei ,chiar daca romanii continua sa traiasca prost,conform traditiei milenare! Si lumea sa fie linistita,ca romanii doar maraie un picut si gata,aici se poate arunca oricand cu cacat,populatia rabda tot!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2577 secunde