Faimoasele stânci din Sicilia, denumite „Scala dei Turchi”, au fost vandalizate

409
Faimoasele stânci din Sicilia, denumite „Scala dei Turchi”, au fost vandalizate - stancivandalizate-1641828113.jpg
O anchetă a fost declanșată după ce faimoasele stânci „Scala dei Turchi” din Sicilia, care sunt albe în mod normal, au fost vandalizate și pătate cu roșu, relatează BBC.

Stâncile atrag foarte mulți turiști în fiecare an și au fost curățate de mai mulți voluntari. Președintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a catalogat gestul ca fiind unul laș.

„Este un ultraj nu numai pentru un bun de o frumusețe rară, ci și pentru imaginea insulei noastre. Sper ca justiția să îi identifice rapid pe cei responsabili”, a transmis președintele regiunii.

„Scala dei Turchi” (Scara Turcilor - n.r.), despre care se spune că ar fi fost cândva o ascunzătoare a piraților, este una dintre cele mai populare atracții turistice ale insulei, în mare parte datorită seriei tv „Il commissario Montalbano” (Inspectorul Montalbano - n.r.). Stâncile în formă de scară din apropierea orașului sudic Realmonte apar în mod regulat în serialul despre detectivul sicilian. Din fericire, petele roșii - create cu un amestec de praf de ipsos roșu și apă - pot fi îndepărtate, voluntarii ajutând la curățare, mai scrie BBC.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2815 secunde