Femeie din Guineea, agresată la Roma pe motiv că ar fi infectată cu Ebola

92
Femeie din Guineea, agresată la Roma pe motiv că ar fi infectată cu Ebola - ebola-1414087096.jpg

Articole recomandate

O femeie originară din Guineea a fost agresată într-un autobuz din Roma și acuzată că ar fi infectată cu virusul Ebola, care a provocat peste 4.800 de decese în Africa de Vest, relatează site-ul TheLocal.it.

Victima, Fataomata Sompare, în vârstă de 26 de ani, se afla într-un autobuz din Roma, când a fost atacată de un grup de persoane care i-au cerut să coboare, întrucât este infectată cu Ebola, transmite Mediafax.ro.

Tânăra a fost salvată în urma intervenției altor călători, iar ulterior a fost transportată la spital, cu multiple răni. Avocatul tinerei a depus o plângere în urma incidentului, potrivit cotidianului Il Messaggero.

Pe de o altă parte, o fetiță în vârstă de trei ani nu a mai fost primită la grădiniță, la Roma, după o vacanță împreună cu părinții în Uganda, de teamă că ar fi contractat virusul Ebola. Fetiței i s-a interzis să revină la grădinița din Fiumicino în urma unui protest al părinților celorlalți copii, care și-au exprimat temerea că ar fi contractat virusul Ebola. Ministrul italian al Sănătății a calificat drept "nejustificată" și "îngrijorătoare" reacția părinților în acest caz.

Un incident asemănător a avut însă loc la începutul lunii într-o școală din nord-vestul Angliei, unde unui copil din Sierra Leone i-a fost interzis accesul la orele de curs în urma unor solicitări din partea părinților celorlalți elevi.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în șapte țări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanț publicat miercuri de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.7704 secunde