Kobane: arme lansate de americani au căzut în mâinile SI

90
Kobane: arme lansate de americani au căzut în mâinile SI - kobane222-1414047335.jpg

Articole recomandate

Pentagonul a recunoscut miercuri că un transport de arme lansate de forțele americane deasupra Kobane, în Siria, a căzut din greșeală în mâinile jihadiștilor Statului Islamic (SI) în loc să ajungă la combatanții kurzi.
Armele, munițiile și materialul medical lansat în zorii zilei de luni kurzilor din cadrul Unităților de protecție a poporului (YPG) au ratat ținta și au luat direcția pozițiilor organizației SI.
Un prim transport a putut fi distrus de o lovitură aeriană înainte de a ajunge la jihadiști, dar un al doilea "a luat o direcție greșită și fără îndoială a căzut în mâinile dușmanilor noștri", a explicat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.
Operațiunile de parașutare "sunt extrem de complexe" și "nu este neobișnuit" ca vântul să devieze transporturile de ținta lor, a adăugat el.
Potrivit acestuia, materialul pe care insurgenții SI ar fi pus mâna "nu le va da niciun avantaj" în lupta pe care o poartă la Kobane, un oraș sirian cu majoritate kurdă.
Armele și munițiile lansate de trei avioane cargou C-130 au fost furnizate de autoritățile kurde din Irak.
Kurzii din Kobane cer de mai multe săptămâni creșterea sprijinului extern în confruntarea cu jihadiștii, mai numeroși și mai bine înarmați.
În ultimele săptămâni, Statele Unite și-au intensificat loviturile aeriene în jurul orașului pentru a-i sprijini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5398 secunde