În atenția Uniunii Scriitorilor din România

Concurs Filiala Dobrogea a intrat în campanie electorală

206

Articole de la același autor

Sâmbătă, 8 noiembrie, Biblioteca Universității "Ovidius" a găzduit un eveniment deosebit pentru cultura urbei noastre. Nu mai știm, totuși, dacă este cultural sau politic, atâta timp cât el a fost relatat doar în oficiosul PSD la Constanța, iar un comunicat al organizației acestui partid anunța participarea la premiile Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2007 a unor personaje aflate în plină campanie electorală.
Întrebat în legătură cu această atitudine ostentativ părtinitoare la adresa cititorilor constănțeni care nu simpatizează "culoarea" amintită, Ovidiu Dunăreanu, președintele Filialei Dobrogea a USR, a considerat că este normal să anunțe doar acea parte a presei care-i servește interesele, respectiv "scrie după dictare". Și când spunem aceasta ne referim la ultima întâlnire, cu ocazia unei lansări de carte, între redactorul nostru și președinte, ocazie în care acesta din urmă a încercat o abordare ciudată, total lipsită de respect profesional: "Hai, când mai vii pe la mine să-ți dictez ceva?"
De asemenea, ni s-a reproșat că un alt redactor care nu mai lucrează la "Cuget Liber" a primit în urmă cu ceva timp o carte semnată de Ovidiu Dunăreanu și n-a catadicsit să scrie nici un rând despre aceasta. "Și-atunci mi-ați dat sentimentul că nu vă interesează și mi-am îndreptat atenția către acele organe care mă vizitează săptămânal!".
Amintindu-i că, totuși, segmentul nostru de cititori poate să fi regretat faptul că a omis să ne informeze despre această premiere, Dunăreanu a ripostat: "Nu am obligația să bat toba în târg și să ies la balcon să dau de știre!". Interesantă poziția unui om de cultură care ar trebui să aibă tot interesul pentru promovarea membrilor filialei Dobrogea a USR.
De altfel, apropo de buna reprezentare a acestei Uniuni la malul mării, după cum am aflat de la colega noastră cu exclusivitate în presa scrisă, deși unul dintre membrii importanți ai filialei Dobrogea - SIMION TAVITIAN - decedase vineri, 7 noiembrie, și a fost înmormântat ieri, organizatorul evenimentului n-a găsit de cuviință să amintească acest lucru, eventual să țină un moment de reculegere în memoria unuia dintre scriitorii cu-adevărat reprezentativi ai Dobrogei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0718 secunde