Astăzi, între orele 12-14

Haos în învățământul constănțean

517

Articole de la același autor

Astăzi, timp de două ore, cadrele didactice de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, de la "Alma Mater" și de la Federația Educației Naționale vor intra în grevă de avertisment. Concomitent, reprezentanți ai acestora vor picheta Palatul Parlamentului.
Ce se va petrece în intervalul orar 12-14 nu este greu de bănuit. Marea majoritate a elevilor își vor lua cu de la sine putere liber și vor bea o cafeluță prin apropiere până la următoarea oră, întrucât intervalul îi afectează mai puțin pe cei mici, care finalizează cursurile la ora 12. Iar cei de la gimnaziu sau liceu doar n-o să vină să stea la o șuetă cu profu’!
Cât privește trâmbițata mărire salarială, o umbră de speranță pare să vină, totuși, pentru profesorii debutanți, întrucât marți se va semna un acord ce prevede creșteri salariale mult mai consistente pentru bugetarii cu lefuri mici, astfel încât diferența dintre venitul minim și cel maxim să fie mult redusă. Astfel, angajații remunerați cu lefuri cuprinse între 600 și 1.000 de lei vor beneficia de un plus de 20 - 25 de procente la salariu. Nu s-a căzut, însă, de acord asupra datei când va fi aplicată majorarea. Sindicatele vor de la 1 noiembrie, dar Guvernul spune că nu poate mai devreme de 1 ianuarie 2009.
Într-un sondaj recent realizat de Insomar, 35% dintre români consideră că creșterea salariilor profesorilor cu 50% este o măsură bună și trebuie aplicată imediat, în timp ce 29% consideră că majorarea salariilor în învățământ este un lucru bun, dar ar trebui aplicat mai târziu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5175 secunde