Final de lovitură de stat în Turcia. Cel puțin 60 de morți. Erdogan a revenit în țară: "Vor plăti un preț mare pentru acest act de trădare"

3186
2
Final de lovitură de stat în Turcia. Cel puțin 60 de morți. Erdogan a revenit în țară:

Articole recomandate

Tentativa de lovitură de stat din Turcia pare să fi eșuat sâmbătă dimineață, în contextul în care mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a susține Administrația Recep Tayyip Erdogan, care pretinde că deține controlul "în mare parte". Cel puțin 60 de persoane au murit noaptea trecută, în operațiunile de preluare a puterii de către Armata turcă, informează The Guardian.


Presa din Turcia relatează că 29 de colonei și 5 generali au fost retrași din funcțiile lor în cadrul armatei. Numărul militarilor reținuți ca fiind suspectați de implicare în lovitura de stat de vineri noaptea a crescut la 754. Un grup de rebeli continuă să lupte și se estimează că aceștia dețin controlul asupra câtorva elicoptere militare.


Noile estimări arată că cel puțin 60 de persoane au murit noaptea trecută, în operațiunile de preluare a puterii de către Armata turcă, informează The Guardian. Ministrul Justiției a anunțat și că aproximativ 336 de persoane suspectate că s-ar fi implicat în complot au fost arestate.


Recep Tayyip Erdogan a sosit sâmbătă în zori la Istanbul și a amenințat că cei implicați în tentativa de lovitură de stat vor plăti "un preț mare" pentru acest "act de trădare", relatează Reuters.


UPDATE / Imaginea care rulează sâmbătă dimineața pe toate agențiile internaționale de știri este aceea cu soldații care au luat parte la lovitura de stat, predându-se cu mâinile sus.


Soldații, care se aflau în Istanbul pe podul care traversează Bosforul, precum și cei din Capitala Ankara, s-au predat.

Mai mulți militari, inclusiv ofițeri superiori, au fost implicați în tentativa de lovitură de stat din Turcia. Printre aceștia, fostul general Muharrem Kose, îndepărtat recent din funcție de regimul de la Ankara, s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat, relatează agenția de presă Anadolu, citată de DPA.

Un grup de puciști a anunțat că a preluat puterea în Turcia, provocând confruntări care s-au soldat cu morți și răniți la Istanbul și Ankara, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Guvernul a dezmințit rapid: Situația se află 'în mare parte sub control', a dat asigurări premierul turc Binali Yildirim, în timp ce un purtător de cuvânt al serviciilor de informații turce a evocat o 'revenire la normal'.


Comentează știrea

Cezar
16 iulie 2016
Interesant

Bun sau rau Erdogan asta,ei stiu,...turcii de acolo. Interesant este ca au iesit civili cu miile in strada sa-l apere. La noi,intr-o situatie asemanatoare,mai mult ca sigur nu ar iesi lumea. Nici un conducator de-al nostru nu are acea apropiere umana care sa-i faca pe cetateni sa tina la el. La noi sefii sunt doar sefi,restul subaltern,nu exista legaturi de sensibilitate umana,de idealuri.

Ismailviabrussel
16 iulie 2016
!!!

Cu pkc aveți de lucru din timpul istoriei pentru că pkc sunt curzi și sunt din statul islamic așa că trebuia gândit din urmă dacă au pus mâna pe guvern veți ajunge ca syria din păcate !!! Eu cred ca erdogan nui bun președinte un președinte patriot de pe lista era ștearsă partidul pkc despărțită an 2turcia cum a făcut ucrania așa trebuia de la început din păcate Turcia nu sia ales un patriot pentru poporul său să al apară și să facă din Turcia jumătate o țară patriotă și curată .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3674 secunde