FMI sprijină măsurile sociale și economice ale guvernului bulgar

60

Articole recomandate

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a exprimat sprijinul pentru guvernul bulgar, puternic criticat de către populație, în eforturile sale de a ajuta persoanele cele mai defavorizate și întreprinderile, menținând în același timp o anumită stabilitate fiscală. 

Șeful misiunii FMI, Michele Shannon, a salutat "voința noului guvern bulgar de a menține continuitatea politicilor macroeconomice, de a consolida protecția celor mai vulnerabili în societate și de a aborda rigiditățile structurale cheie". Ea s-a referit, de asemenea, la eliminarea barierelor administrative pentru întreprinderi, creșterea eficienței serviciilor publice și a încrederii populației în sistemul judiciar și lupta împotriva corupției ca fiind "elemente esențiale pentru a susține creșterea și ocuparea forței de muncă".

Guvernul de tehnocrați condus de economistul Plamen Oreșarski, la putere de o lună de zile, se confruntă cu un val masiv de proteste izbucnite după numirea, la 14 iunie, în fruntea Agenției Naționale de Securitate a unui deputat controversat, Delian Peevski. Mogulul media de 32 de ani, care are legături cu o bancă importantă, este suspectat de activități ilegale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4285 secunde