Fostul șef al Mossad: "Nu trebuie să atacăm Iranul"

371
Fostul șef  al Mossad:
Meir Dagan, fostul șef al Mossad (serviciile de informații israeliene), s-a declarat împotriva unor atacuri asupra instalațiilor nucleare iraniene pentru moment, în cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune american, relatează AFP.

"A ataca Iranul înainte de a reflecta asupra tuturor abordărilor nu este viabil", a declarat Dagan, potrivit unor fragmente dintr-un interviu acordat postului de televiziune CBS, ce urmează să fie difuzat duminică.

"Barack Obama a declarat clar că opțiunea militară este avută în vedere și că nu va lăsa Iranul să se doteze cu arma nucleară și, din experiență, am încredere în președintele american", a adăugat Meir Dagan, care s-a retras din funcție în ianuarie 2011, după opt ani la conducerea Mossad.

Statul evreu și-a multiplicat în ultimele săptămâni amenințările cu privire la o intervenție militară destinată să împiedice Teheranul să efectueze un progres ireversibil către obținerea armei nucleare.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat luni într-un discurs la Washington că nici diplomația, nici sancțiunile nu au reușit să împiedice dezvoltarea programu-lui nuclear controversat al Iranului adăugând: "Niciunul dintre noi nu își poate permite să aștepte prea mult".

Președintele Obama, care l-a primit luni pe Netanyahu, nu a exclus recursul la forță în ultimă instanță, dar a privilegiat calea diplomatică și sancțiunile pentru a descuraja Iranului să avanseze către obținerea armei nucleare. Teheranul afirmă la rândul său că programul nuclear iranian are un caracter pașnic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Actual : Grecia s-a salvat  de la faliment
Pagina a fost generata in 0.2732 secunde