Franța continuă în forță campania de expulzare a romilor

231
Franța continuă în forță campania de expulzare a romilor - cbcea534e1637847e0e9f56ef274a8c2.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 50 de romi români au fost evacuați, zilele trecute, dintr-o tabără situată într-o intersecție din Creteil, în departamentul Val-de-Marne de la periferia Parisului, unde locuiau de aproximativ șapte luni, relatează "Le Parisien", citat de Mediafax.
Justiția a emis ordinele de evacuare la 26 octombrie, iar la sosirea în tabără, poliția le-a înmânat familiilor de romi documentele care stipulează obligația de a părăsi teritoriul francez în decurs de o lună.
Problema principală cu care s-au confruntat, miercuri, membrii comitetului de susținere a romilor a fost găsirea unor adăposturi pentru aceste persoane.
"Căutăm hoteluri, cu prioritate pentru familiile care au copii mici și pentru femeile însărcinate", declara în cursul dimineții Laurent Godin, membru al comitetului de susținere, adăugând că pentru ceilalți "nimic nu este sigur".
În cursul serii, 42 de romi aveau deja un adăpost în care să își petreacă nopțile următoare, în hoteluri din Paris, Saint-Maur, Saint-Maurice, Villepinte (Seine-Saint-Denis) și Essonne. Aproximativ 20 de adulți riscau însă să doarmă sub cerul liber.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9553 secunde