Potrivit Forbes,

Președintele Chinei este cel mai puternic om de pe planetă

409
Președintele Chinei este cel mai puternic om de pe planetă - b51b5695985c060409ea8e97fafec9ee.jpg

Articole recomandate

Hu Jintao, președintele Chinei, Barack Obama, liderul Statelor Unite ale Americii, și regele Abdullah bin Abdul Aziz al Saud sunt primii trei cei mai puternici oameni de pe planetă, potrivit unui top realizat de publicația Forbes și citat de realitatea.net.
Urmează în ordine, premierul Rusiei, Vladimir Putin, Papa Benedict al XVI-lea și Doamna de Fier a Germaniei, Angela Merkel, singura femeie de pe lista primilor 10 cei mai puternici oameni ai lumii.
Pe poziția a șaptea, se clasează prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron. La 11 mai 2010, după demisia lui Gordon Brown din funcția de prim-ministru și la recomandarea acestuia, regina Elisabeta a II-a l-a invitat pe Cameron să formeze un nou guvern. La 43 de ani, Cameron a devenit cel mai tânăr premier britanic de la Lord Liverpool, care fusese numit în 1812.
Șeful Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, se situează pe locul opt în topul realizat de Forbes, urmat de Sonia Ghandi, președinta Congresului Național Indian. În 2004, revista Forbes a desemnat-o pe Sonia Ghandi a treia cea mai puternică femeie din lume.
Locul 10 a fost adjudecat de fondatorul Microsoft și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Bill Gates.
Pe locul 12 se află președintele Rusiei, Dimitri Medvedev, la mare distanță în clasament de premierul Vladimir Putin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8307 secunde