Franţa doreşte să-şi revizuiască resursele militare pentru 2024-2030

149
Franţa doreşte să-şi revizuiască resursele militare pentru 2024-2030 - franta-1657814793.jpg

Articole recomandate

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că doreşte să revizuiască „ambiţia operaţională” a Franţei şi să adapteze în consecinţă mijloacele şi bugetul armatei franceze în perioada 2024-2030, într-un context marcat de revenirea războiului la porţile Europei, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.
 

„În timp ce conflictele se intensifică, acum trebuie să ne reevaluăm ambiţiile”, a afirmat preşedintele francez, în cadrul tradiţionalei recepţii oferite de ministrul Forţelor Armate în ajunul Zilei Naţionale.
 

Macron a cerut Ministerului Forţelor Armate să elaboreze o nouă Lege de programare militară (LPM).

„Ambiţia noastră operaţională pentru 2030 trebuie revizuită pentru a ne asigura mai bine capacitatea de a face faţă perspectivei unei posibilei reveniri a unei confruntări de mare intensitate”, a continuat el.
 

Aceste lucrări de elaborare a unei noi LPM „vor trebui finalizate la sfârşitul acestui an, apoi discutate cu Parlamentul la începutul anului 2023”, a menţionat şeful statului francez.
 

Având în vedere războiul din Ucraina, dar şi inflaţia, Macron promisese o reevaluare a LPM 2019-2025 pentru „ajustarea mijloacelor la ameninţări”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4485 secunde