Germania avertizează Europa să nu renunțe la măsurile de austeritate

224
2
Germania avertizează Europa să  nu renunțe la măsurile de austeritate - germania-1368098899.jpg
Statele europene nu ar trebui să atenueze ritmul implementării reformelor și nu ar trebui să apeleze la măsuri de stimulare pentru a reduce șomajul ridicat în rândul tinerilor, deoarece nu vor avea ca rezultat locuri de muncă sustenabile, a declarat, ieri, președintele Băncii Centrale a Germaniei, Jens Weidmann, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat publicației germane "Westdeutsche Allgemeine Zeitung", Jens Weidmann a reluat criticile la adresa Franței, care nu a reușit să-și îndeplinească țintele de reducere a deficitului bugetar, afirmând că a doua mare economie a zonei euro are un rol cheie în menținerea credibilității eforturilor de consolidare bugetară a regiunii.

"Șomajul în rândul tinerilor în unele state este într-adevăr dramatic. Dar programele economice pe termen scurt și cheltuielile ridicate și chiar creșterea datoriilor statelor pentru generațiile următoare nu vor crea locurile de muncă sustenabile de care este urgentă nevoie", a avertizat șeful Bundesbank.

În timp ce rata șomajului a ajuns la niveluri record în țări ca Grecia, Spania și Italia, autoritățile din multe state europene văd mai curând o criză a șomajului decât ceva ce se va rezolva după îmbunătățirea situației economice.

Dar Weidmann, care este și membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a afirmat că o atenuare a ritmului implementării reformelor necesare reducerii deficitului bugetar nu reprezintă o soluție, deoarece tinerii au nevoie de perspective pe termen lung. "Și doar companiile competitive și o structură economică viabilă pot oferi asta. O pauză în adoptarea reformelor nu va fi de ajutor", a explicat șeful Bundesbank.

Comisia Europeană a acordat Franței un răgaz de doi ani, până în anul 2015, pentru a-și aduce deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB, din cauza perspectivelor slabe privind redresarea economiei. Faptul că Franța încă va avea anul acesta un deficit bugetar de aproximativ 4% din PIB și posibil un deficit chiar mai ridicat anul viitor nu arată că țara face eforturi de economisire, a declarat Weidmann.

Acesta a adăugat: "Pentru a recâștiga încre-derea, nu poți doar să renunți la un set de reguli și să promiți că le vei respecta în viitor".

Însă această îngăduință față de Franța a condus și la o reacție a Băncii Centrale Europene, care a avertizat asupra unei posibile relaxări Europa. "Evident că avem nevoie de o reluare a creșterii economice colective", a afirmat un membru din conducerea acestei instituții, francezul Benoît Coeure, membru în Consiliul guvernatorilor BCE.

"Dar problema creșterii în Europa nu poate fi rezolvată prin acumularea de noi datorii", a adăugat acesta, atrăgând atenția că dacă Franța își va diminua eforturile de reducere a deficitului, atunci acest răgaz "nu va fi de mare folos". 

Comentează știrea

Gina
10 mai 2013
Ja,Wunderbar...

Pai sa treaca si germanii la experimente pe propria piele.La noi s-a procedat efectiv la un program de infometare in masa si chiar exterminare prin sinucideri de disperare,la demolarea sperantei in bine ,la tampirea populatiei prin saracire,doar pentru asezarea unor cifre cretine in rapoarte reci si seci.

ObjcYYsCz
15 septembrie 2014
BrLhamBsITZwGw

bmEwqj cghjekbuahzf, [url=http://wsjvivufszgy.com/]wsjvivufszgy[/url], [link=http://wdutdftuxbdr.com/]wdutdftuxbdr[/link], http://rkgltdfcedje.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7961 secunde