Un fost presupus gardian de la Auschwitz, identificat în Germania

308
Un fost presupus gardian de la Auschwitz, identificat în Germania - auschwitzbirkenau-1366947373.jpg
Germania îl anchetează pe un fost presupus gardian de la lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau, identificat de presă ca o persoană în vârstă de aproximativ 90 de ani ce figurează pe lista celor mai căutați criminali naziști a Centrului Simon Wiesenthal. 

Hans Lipschis, născut în Lituania în urmă cu 93 de ani, trăiește la Aalen, în Baden-Württemberg (sud-vestul Germaniei), și pretinde că a lucrat la Auschwitz ca bucătar, și nu ca gardian în lagărul construit de către naziști în Polonia ocupată, potrivit unei anchete recente a postului de radio-televiziune public regional SWR. 

Potrivit publicației Die Welt, Lipschis a fost naturalizat de regimul nazist. El s-a stabilit în Statele Unite în 1956 și a trăit la Chicago până când a fost expulzat în Germania, în 1983. 

În raportul pe 2013, Centrul Simon Wiesenthal, care urmărește foști naziști, îl plasa pe Lipschis în poziția a patra pe lista celor mai căutați criminali. Centrul afirmă că acesta a servit într-un batalion SS, în perioada 1941-1945, și "a luat parte la masacre și la persecutarea unor civili nevinovați, în special evrei". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3049 secunde