Germania ia măsuri extreme în lupta cu extremismul terorist

198
Germania ia măsuri extreme în lupta cu extremismul terorist - politia-1469546780.jpg

Articole recomandate

Ministrul justiției din landul Bavaria din Germania, Winfried Bausback, a solicitat marți aplicarea de dispozitive electronice la gleznă în cazul extremiștilor considerați posibile amenințări pentru siguranța publică, relatează romanialibera.ro.

Autoritățile trebuie să îmbunătățească modul în care îi mențin sub supraveghere pe potențialii atentatori, a menționat Bausback. Anchetatorii ar trebui de asemenea să intensifice acțiunile împotriva islamiștilor care folosesc internetul pentru a-și căuta susținători, împreună cu măsuri pentru a îmbunătăți păstrarea datelor, a mai declarat oficialul bavarez, în contextul unui val de atacuri sângeroase în acest land din sudul Germaniei.

Cancelarul german Angela Merkel își va întrerupe vacanța de vară pentru a se întoarce joi la Berlin, unde își va ține conferința de presă anuală, în contextul unui val de atacuri sângeroase în țară, potrivit unui anunț al biroului său de presă, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Angela Merkel, care se află în prezent la casa sa de vacanță din Uckermark (nord-est de Berlin), va avea o conferință de presă axată pe problemele interne curente și de politică externă, a precizat biroul de presă al cancelarului german.

Între timp, ministrul bavarez de interne, Joachim Herrmann, a făcut apel marți la întărirea controalelor la frontiere, în contextul unui val de atacuri sângeroase în landul din sudul Germaniei, relatează DPA și Reuters. ''Nu poate exista o politică a granițelor deschise'', a declarat Herrmann, precizând că identitatea refugiaților trebuie să fie stabilită mai întâi la graniță și că celor care nu au documente de identitate necesare ar trebui să li se ceară să rămână la frontieră.

Potrivit declarațiilor ministrului bavarez, refugiații care comit infracțiuni trebuie să fie expulzați rapid și că populația Germaniei nu va mai tolera folosirea banilor contribuabililor pentru a-i ajuta pe refugiații care încalcă legea. ''Expulzarea chiar către o zonă de criză nu trebuie să fie un tabu'', a declarat Herrmann, potrivit DPA.

În opinia ministrului, a devenit evident în Germania că, în condițiile unui pericol extrem al terorii, armata germană poate avea un rol și că desfășurarea ei în interiorul țării n-ar trebui să se limiteze doar la ajutor în caz de inundații. ''Armata n-ar trebui folosită pentru a înlocui poliția, dar de ce ea să nu poată asista poliția?'', s-a întrebat retoric ministrul german, adăugând că Bavaria va proceda la o sporire a personalului și a echipamentelor pentru forțele de poliție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1641 secunde