Germania pune piciorul în prag: Turcia nu va adera la UE cât timp Erdogan va fi președinte

300
Germania pune piciorul în prag: Turcia nu va adera la UE cât timp Erdogan va fi președinte - turciaueerdogan-1472561749.jpg

Articole recomandate

Gunther Oettinger, reprezentantul german în Comisia Europeană, a de-clarat că cel mai probabil Turcia nu va adera la Uniunea Europeană atât timp cât Recep Tayyip Erdogan rămâne președinte.

Declarația sa vine în contextul unor relații extrem de tensionate între Berlin și Ankara, după recunoașterea genocidului armean de către parlamentarii germani și după lovitura de stat eșuată din noaptea de 15-16 iulie, transmite Reuters.

"Probabil va fi o problemă pentru perioada de după Erdogan. Având în vedere condițiile actuale, aderarea nu este o soluție realistă până târziu în următorul deceniu", a susținut comisarul european.

Reprezentanții turci au început din 2005 discuțiile pentru aderarea la UE, însă puține progrese reale au fost înregistrate în ultimii 11 ani, scrie news.ro.

De asemenea, perspectiva aderării unei țări predominant musulmane reprezintă o nouă îngrijorare pentru mai multe state membre, în vreme ce relațiile dintre Bruxelles și Ankara s-au răcit considerabil în ultima perioadă.

Duminică, vicecancelarul german a susținut că nu vede aderarea Turciei la UE în timpul carierei sale politice, precizând că blocul comunitar nu va fi în poziția de a accepta aderarea, chiar dacă Ankara îndeplinește toate criteriile până a doua zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.956 secunde