"Interzicerea portului vălului islamic, necesară"

214

Articole recomandate

Redactorul-șef al postului de radio Deutsche Welle spune că interzicerea vălului islamic în Germania este necesară.

"Trebuie trasate limite clare, pentru a avea o societate liberală", este de părere Alexander Kudascheff. El crede că interzicerea vălului islamic este doar o decizie cu caracter simbolic și că acest lucru nu împiedică în niciun fel atacurile teroriste. Acesta spune și ce reprezintă vălul pentru femei, în opinia sa: "Burka este un veșmânt restrictiv pentru o femeie. Vălul islamic integral astfel conceput îi răpește femeii posibilitatea de a-și decide singură locul în societate. Se opune demnității umane și egalității între sexe. De aceea, societatea noastră trebuie să se întrebe cât de departe pot merge formele radicale ale islamului pe care le acceptăm? Cât de departe ajunge toleranța liberală?".

Redactorul-șef al postului german este de părere că disputa în jurul interzicerii vălului integral este una politică.

"Pentru o societate liberală, este necesar și util să tragă o linie clară de demarcare. Iar această delimitare sună astfel: burka este interzisă în Germania, laolaltă cu poligamia, căsătoriile între minori, mutilarea femeilor - în numele religiei. Asta înseamnă să spui un NU politic acestor excese. Restul este treaba juriștilor", mai precizează Alexander Kudascheff.

"Decizia de a interzice portul vălului islamic integral este una justă, folositoare în plan politic și arată că o societate deschisă nu este obligată să accepte orice", mai spune redactorul-șef al postului de radio Deutsche Welle. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4993 secunde