Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru angajații din sistemul de sănătate

372
Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru angajații din sistemul de sănătate - grecia-1626157968.jpg
Grecia ia noi măsuri în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, după ce numărul cazurilor a crescut semnificativ. Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat luni seara că vaccinarea va deveni obligatorie pentru anumite categorii profesionale, între care angajații din domeniul sănătății și îngrijitorii din căminele de bătrâni, relatează Reuters. 


Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 va începe cu îngrijitorii din căminele de bătrâni, a declarat premierul Greciei, iar angajaţii care refuză vaccinarea vor fi suspendaţi. „Cei care nu fac acest lucru vor fi suspendați temporar începând cu 16 august”, a spus el. Pasul următor are în vedere angajaţii din domeniul sănătăţii, de la 1 septembrie.


În plus, premierul grec a anunţat noi restricţii epidemice cu privire la accesul exclusiv al persoanelor vaccinate în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise.


Măsurile vor fi anunţate de Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei apariţii televizate, scrie publicația locală Ekathimerini.com, citată de Mediafax.


Anterior, purtătorul de cuvânt al guvernului, Aristotelia Peloni, a declarat că noile măsuri au drept obiectiv reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri, înregistrată în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în Creta, Attica sau Marea Egee de Nord.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9744 secunde