Grecia, la un pas de dezastru. Nemulțumire în UE, grevă la Atena

405
Grecia, la un pas de dezastru. Nemulțumire în UE, grevă la Atena - iygfsh72598600-1328605028.jpg
Premierul grec Lucas Papademos începe azi o nouă serie de negocieri cu forțele politice elene pentru un acord pe tema noilor măsurid e austeritate cerute de UE și FMI. Nicolas Sarkozy și Angela Merkel au atras atenția guvernului de la Atena că se apropie vertiginos de colaps și trebuie să adopte urgent noi măsuri de austeritate.

Premierul elen Lucas Papademos discută azi cu forțele politice care îi sprijină guvernul pentru a ajunge la un acord pe tema noului program de austeritate.

Noile măsuri de austeritate implică o scădere a salariului minim și noi reduceri de personal. Problema majoră a Greciei este că până la 20 martie trebuie să ramburseze împrumuturi în valoare de 14 miliarde de euro. Statul nu are însă bani și nici nu va primi un alt împrumut de la FMI și Comisia Europeană dacă nu acceptă cerințele lor stricte.

În cazul în care nu reușește să adopte noi măsuri de austeritate și să încheie acordul cu creditorii privați pentru reducerea datoriei publice, Atena riscă să intre în incapacitate de plată.

Nicolas Sarkozy și Angela Merkel au atras atenția guvernului de la Atena că se apropie vertiginos de colaps și trebuie să adopte urgent noi măsuri de austeritate

O altă atenționare a venit și de la Comisia Europeană, care spune că termenul limită pentru negocierea unui nou împrumut a expirat.

Grecia va fi complet blocată astăzi de o grevă de mare amploare, la care vor lua parte angajați din sectorul public și privat.

La protest s-au raliat lucrători din transportul în comun, maritim și feroviar, cadre didactice și medicale, funcționari publici și vânzători din magazine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Actual : Grevă generală în Grecia
Pagina a fost generata in 0.341 secunde