Grecia va organiza alegeri locale la 18 și 25 mai 2014

69
Grecii sunt invitați la urne să-și aleagă primarii și prefecții la 18 și 25 mai 2014, ceea ce coincide cu alegerile europene, a anunțat ministrul grec de Interne, Yannis Mihelakis.

Guvernul a decis să organizeze alegerile locale la 28 și 25 mai, în același timp cu alegerile europene, din rațiuni economice, a explicat Mihelakis. Ultimele alegeri locale, care sunt de obicei considerate ca un barometru politic, au avut loc în octombrie 2010, anul apariției crizei datoriilor.

Recesiunea și politicile de austeritate aplicate în ultimii ani au condus la discreditarea partidelor tradiționale, dreapta (Noua Democrație) și socialiștii (Pasok), și la ascensiunea partidelor mici.

În cadrul ultimelor alegeri legislative din iunie 2012, stânga radicală (Syriza) a obținut un scor de trei ori mai mare, devenind principalul partid de opoziție, în timp ce formațiunea neonazistă Zori Aurii a reușit pentru prima dată să intre în Parlament, cu 6,9% din voturi.

Potrivit unor sondaje recente privind intenția de vot, dreapta, prezidată de premierul Antonis Samaras, care conduce în prezent un Guvern de coaliție, format împreună cu Pasok, se află aproape la egalitate cu Syriza, în timp ce Zori Aurii este pe locul al treilea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4707 secunde