Grecii retrag 3.000 de euro/secundă

99
1
Grecii retrag 3.000 de euro/secundă - pensie-1435845502.jpg

Articole recomandate

În timp ce oficialii de la Atena și creditorii internaționali par prinși într-un interminabil dialog fără rezultat, grecii de rând au alte griji. Retrag cât de mulți bani pot din bănci, de teamă că situația va continua să se deterioreze.



Cât timp va mai avea statul grec bani pentru a plăti salariile și pensiile? Este o întrebare care planează asupra Greciei, și care va persista dacă nici după referendum executivul elen și creditorii internaționali nu vor ajunge la un acord.

Un bancher grec a declarat pentru The Telegraph că în Grecia se retrag 3.000 de euro pe secundă, ceea ce ar lăsa băncile fără resurse. Este o chestiune de ore, aproximativ 80, estimează bancherii greci.

Că situația nu este deloc bună în Grecia se vede și prin faptul că Guvernul a fost nevoit să deschidă 1.000 de sucursale bancare pentru pensionarii care nu dispun de carduri. Suma pe care o pot scoate este limitată la 120 de euro pe zi. Oamenii au format cozi impresionante la sucursalele bancare. Trei bănci au anunțat că vor servi clienții în ordine alfabetică. Au avut loc și busculade, după ce pensionarii s-au împins ca să poată intra în posesia bonurilor de ordine. Unii bătrâni chiar au leșinat la cozi din cauza căldurii.

Pentru a evita prăbușirea sistemului bancar, guvernul a decis limitarea retragerilor de capital. Drept urmare, grecii de rând pot scoate 60 de euro pe zi, iar pensionarii 120, potrivit Digi24.ro



Comentează știrea

rodica
2 iulie 2015
castiguri din prima luna!

Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5025 secunde