Turcia își oferă sprijinul pentru Grecia, care se află în incapacitate de plată

168
Turcia își oferă sprijinul pentru Grecia, care se află în incapacitate de plată - turcia-1435670390.jpg

Articole recomandate

Premierul turc islamo-conservator Ahmet Davutoglu a oferit marți ajutorul țării sale Greciei, aflată în pragul intrării în incapacitate de plată, declarându-se dispus să analizeze "orice propunere de cooperare" cu statul vecin, relatează AFP, citată de Agerpres. Asta deși situația dintre cele două țări nu este una tocmai roz. Conflictul dintre cele două state are la mijloc Ciprul, divizat din 1974 după intervenția armatei turce, în urma unei lovituri de stat inițiate de naționaliști ciprioți greci care voiau să alipească insula la Grecia.

"Vrem ca Grecia să fie puternică (...) Suntem pregătiți să ajutăm Grecia să iasă din criză cooperând în ceea ce privește turismul, energia, comerțul. Vom intra în contact cu Grecia pentru a organiza o reuniune de cooperare la cel mai înalt nivel cât mai curând posibil, pentru a analiza măsuri comune privind criza financiară", a declarat Davutoglu, într-un discurs susținut în fața parlamentarilor partidului său.

Cei doi copreședinți ai principalului partid kurd din Turcia, Figen Yüksekdag și Selahattin Demirtas, și-au reafirmat marți la rândul lor "solidaritatea cu poporul grec și cu guvernul său". Aceștia au precizat că există soluții mai rezonabile pentru a face față cu brio acestei situfață de impunerea politicilor de austeritate popoarelor europene.

Ministrul elen de finanțe Yanis Varoufakis a confirmat marți că Grecia nu va plăti până la sfârșitul zilei de marți tranșa de 1,6 miliarde de euro pe care o datorează Fondului Monetar Internațional (FMI), cu cinci zile înaintea unui referendum crucial pentru menținea țării în zona euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5638 secunde