Gruparea Stat Islamic ar putea folosi Ebola ca armă

90
Gruparea Stat Islamic ar putea folosi Ebola ca armă - image1-1412536651.jpg

Articole recomandate

Gruparea Stat Islamic sau alte organizații teroriste ar putea folosi Ebola ca armă biologică, folosind oameni infectați care să disemineze virusul prin intermediul sistemului internațional de transport aerian, a afirmat un expert american pe probleme de securitate națională, citat de Forbes.


"Individul expus la virusul Ebola ar fi purtătorul", a declarat pentru Forbes căpitanul Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Națională la Naval War College din Statele Unite. "În contextul activității teroriste, nu este prea sofisticat să se ajungă la următorul pas, pentru a folosi oameni ca purtători" ai virusului, a explicat profesorul, care predă un curs privind războaiele chimice și biologice.

Shimkus a precizat că gruparea Stat Islamic ar putea trimite câțiva agenți în regiunea din Africa de Vest afectată de epidemia de Ebola, pentru a se expune intenționat la virus, după care aceștia ar putea interacționa cu cât mai multe persoane din țara vizată.

Totuși, dacă teroriștii ar încerca să răspândească Ebola în state occidentale ca SUA, Shimkus nu crede că virusul s-ar înmulți exponențial, deoarece sistemele de sănătate avansate sunt echipate, teoretic, pentru a identifica, izola și stopa virusul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1143 secunde