Guvernul australian i-a retras cetățenia unui membru al Statului Islamic

96
1
Guvernul australian i-a retras cetățenia unui membru al Statului Islamic - parlament1-1486908567.jpg

Articole recomandate

Guvernul australian i-a retras cetățenia unui membru al Statului Islamic, fiind prima aplicare a unei legi antiteroriste ce vizează în special combatanți jihadiști, au anunțat duminică autoritățile, relatează Agerpres.ro.



Potrivit ediției de sâmbătă a cotidianului The Australian, bărbatul căruia i s-a retras cetățenia se numește Khaled Sharrouf.

Acest bărbat, care, de asemenea deține cetățenie libaneză, potrivit The Australian, a provocat groază în 2014 postând pe Twitter o fotografie în care fiul său de 7 ani, purtând o șapcă de baseball, tăia capul unui soldat sirian la Raqa, centrul Siriei, bastion al jihadiștilor.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Imigrației a confirmat că unui bărbat i-a fost retrasă cetățenia, refuzând totuși să-i dezvăluie identitatea.

Khaled Sharrouf, în vârstă de 35 de ani, a părăsit Australia, în 2013, cu destinația Siria. Soția sa Tara Nettleton și cei cinci copii ai lor au ajuns de asemenea în Siria în 2014..

Autoritățile australiene se tem de revenirea pe teritoriul australian a zeci de jihadiști australieni în ultimii ani care au luptat în Siria și Irak.

Canberra a multiplicat legile anti-terorism după ridicarea nivelului de alertă în septembrie 2014.

Potrivit autorităților, 110 australienii au plecat în Siria sau Irak și aproximativ 60 ar fi murit.



Comentează știrea

eugen
12 februarie 2017
statul

credeam ca a retras cetatenia aus. unui cangur

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0585 secunde