Guvernul de la Hong Kong le cere manifestanților să se disperseze ''în mod pașnic''

175
Guvernul de la Hong Kong le cere manifestanților să se disperseze ''în mod pașnic'' - hongkong-1412263159.jpg

Articole recomandate

Tensiunea a crescut brusc joi la Hong Kong după ce autoritățile le-a cerut protestatarilor să se disperseze și după ce poliția a transportat la fața locului cutii cu gloanțe de cauciuc, stârnind temeri legate de un epilog violent, informează AFP, potrivit Agerpres.ro.
Executivul din Hong Kong le-a răspuns cu fermitate liderilor studenților care cer demisia șefului guvernului înainte de miezul nopții și a lansat un nou apel pentru încetarea protestelor.
'Guvernul și poliția le cer manifestanților adunați în apropierea cartierului general al poliției, sediului guvernului și biroului șefului executivului să nu blocheze accesul și să se disperseze pașnic cât mai curând posibil', se afirmă într-un comunicat oficial.
Autoritățile din Hong Kong, sprijinite de Beijing, par că doresc să evite o confruntare violentă, însă protestatarii refuză orice concesie atât timp cât șeful executivului, Leung Chun-yin, văzut ca o marionetă a Partidului Comunist Chinez (PCC), rămâne în funcție, notează AFP.
Manifestanții din Hong Kong protestează în special împotriva deciziei Beijingului, din august, de a permite votul universal pentru alegerea premierului local în 2017, păstrând, totuși, controlul asupra candidaturilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Martie 2014
Stire din Actual : Manifestație prorusă la Donețk
Pagina a fost generata in 0.7922 secunde