Hairstylistul Cristian Pascu a fost revocat din funcția de conducere a industriei jocurilor de noroc

233
Hairstylistul Cristian Pascu a fost revocat din funcția de conducere a industriei jocurilor de noroc - cristi-pascu-revocat-1712235156.jpg

Articole de la același autor

Cristian Pascu, hairstylist și consilier local PNL în Sectorul 6 din București, a fost numit de premierul Marcel Ciolacu vicepreședinte la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituția-cheie de autorizare și control a industriei jocurilor de noroc.


Cristian Pascu a fost revocat din funcție la două zile de la numirea sa la conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
Articolul inițial


Domeniul jocurilor de noroc a stârnit dezbateri ample în România, mai ales în a doua jumătate a anului trecut, când premierul Marcel Ciolacu a acuzat presiuni din partea industriei inclusiv asupra Guvernului.


Între timp, societatea civilă și mai mulți parlamentari au atras atenția cu privire la dramele cauzate de dependența de jocuri de noroc, cu oameni care ajung îngropați în datorii sau chiar în pragul suicidului din cauza pierderilor la „păcănele”.


Cu toate acestea, Guvernul a parafat luni, 1 aprilie, o numire controversată la vârful instituției statului care licențiază domeniul jocurilor de noroc.


Premierul Marcel Ciolacu l-a numit oficial pe Cristian-Gabriel Pascu în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).


Va fi al doilea om în conducerea instituției, cu rang de subsecretar de stat.


Din noua calitate va răspunde de îndeplinirea deciziilor Comitetului de Supraveghere al Oficiului – care acordă dreptul de organizare și funcționare a activităților de jocuri și noroc.


Numirea a avut loc la propunerea Ministerului de Finanțe, după cum rezultă din textul deciziei.


Informația, publicată inițial de G4media, a stârnit valuri de reacții în opinia publică, în condițiile în care noul vicepreședinte este cunoscut în primul rând ca frizer și hairstylist, respectiv antreprenor în domeniu, cu saloane deschise în București.


După cum reiese din CV-ul său de pe site-ul Primăriei Sector 6, Cristian Pascu este absolvent de liceu industrial, cu diplomă de coafură (UCECOM) încă din anii '90.


A absolvit la 31 de ani o facultate particulară de drept, a fost prezentator la o televiziune privată, administrator de firme în domeniul înfrumusețării și este în prezent consultant pentru diverse companii.


Marți, după ce numirea lui Pascu fost mediatizată, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști despre alegerea făcută. A refuzat, însă, să răspundă.


Contactat de Europa Liberă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a precizat că a cerut lămuriri de la Ministerul Finanțelor. Ministrul Marcel Boloș nu ne-a răspuns la mesaje.


În schimb, parlamentarul USR Diana Stoica, inițiatoarea mai multor legi „anti-păcănele” aflate în Parlament, a cerut revocarea noului vicepreședinte.


Ea a subliniat că premierul a numit la Oficiul Jocurilor de Noroc o persoană care „nu are nicio legătură și nicio pregătire pentru acest domeniu.”


Proiectele de lege „anti-păcănele” „sunt blocate de doi ani” în Parlament, de parlamentarii Coaliției, a mai subliniat Diana Stoica.


Cristian Gabriel-Pascu (49 de ani) este cunoscut în industria înfrumusețării cu numele de Cristi Pascu. El deține un salon exclusivist în inima Capitalei, pe Calea Victoriei.


Cu diplomă în coafură obținută în 1993, el s-a specializat în diverse studio-uri din străinătate, potrivit informațiilor de pe site-ul său oficial. Numele său apare citat în numeroase articole din presa de lifestyle, în care oferă sfaturi legate de coafurile la modă.


Potrivit CV-ului său, Cristi Pascu a fost administrator al firmelor din domeniul înfrumusețării Evolution SRL și apoi Evolution Industries.


În prezent, este consultant la diverse companii, din alte domenii, precum construcții sau comerț cu echipamente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6051 secunde