Hugo Chavez vrea un nou mandat de președinte

444
Hugo Chavez vrea un nou mandat de președinte - hugochavez-1311608787.jpg
Președintele Vene-zuelei, Hugo Chavez, va candida la alegerile de anul viitor pentru un nou mandat de șase ani, în ciuda recentei operații de îndepărtare a unei tumori cance-roase, a declarat el pentru publicația de stat Correo del Orinoco, într-un interviu publicat duminică și preluat de Agerpres.

Liderul socialist de 56 de ani s-a întors sâmbătă în Venezuela după o săptămână de chimio-terapie în Cuba, spunând că nicio celulă malignă nu a fost găsită și că se întoarce acasă într-o stare mai bună decât la plecare.

"Am motive medicale, motive științifice, motive umane, motive de dragoste și motive politice să mă mențin în fruntea guvernului și a candidaturii cu mai multă forță decât înainte", a spus Chavez.

Informațiile că a fost supus luna trecută unei operații la Hava de îndepărtare a unei tumori au ridicat semne de întrebare asupra sănătății sale pe termen lung și a condiției de a candida pentru a fi reales la scrutinul de anul viitor.

Fost militar al cărui stil de conducere obsedat de muncă și imagine de invincibilitate l-au ajutat să câștige numeroase voturi, Chavez este în prezent vizibil slăbit în contextul în care vrea să candideze pentru un nou mandat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4721 secunde