Până la finele lui 2008

Concurs Încă 4 fonduri de pensii facultative intră pe piață

356

Articole de la același autor

Încă patru fonduri de pensii facultative vor fi active până la finele lui 2008, ridicând numărul total al acestora la 11, potrivit informațiilor arbitrului sistemului pensiilor private (CSSPP).
"Un fond de pensii pe pilonul III este deja în curs de autorizare. Estimăm că la sfârșitul acestui an vor fi circa 200.000 de clienți. Numărul lor a crescut cu 73%, de la începutul anului, până la 87.954", spun oficialii CSSPP.
În prezent, pe piața pensiilor private facultative sunt active 7 fonduri: AZT Moderato și AZT Vivace (administrate de Allianz-Țiriac), ING Clasic și ING Optim (administrate de ING Asigurări de Viață), Pensia Mea (administrat de Aviva), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurări de Viață) și OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurări).
Fondurile care activează pe pilonul III au investit 71% din active în titluri de stat și obligațiuni municipale, 4% în obligațiuni corporative, 1% în titluri de plasament colectiv, 10% în acțiuni și 14% în depozite bancare.
Potrivit datelor CSSPP, la sfârșitului lunii mai, 10% din numărul total al participanților erau femei cu vârsta între 35 și 39 de ani, în timp ce majoritatea era formată din persoane cu vârsta cuprinsă între 39 și 44 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9906 secunde