Încă un jurnalist a fost asasinat. Este a doua victimă în mai puțin de o săptămână

129
Încă un jurnalist a fost asasinat. Este a doua victimă în mai puțin de o săptămână - jurnalistucis58104700-1564814433.jpg

Articole recomandate

Un reporter mexican din statul Guerrero, Mexic, care era și funcționar public, a fost împușcat mortal vineri, au anunțat autoritățile, devenind al doilea jurnalist din stat ucis mai puțin de o săptămână, potrivit Reuters.

Edgar Alberto Nava, care publica știri despre orașul din stațiunea de coastă Zihuatanejo pe pagina de Facebook "La Verdad de Zihuatanejo", a murit după ce a fost împușcat de mai multe ori, a anunțat Biroul procurorului din Guerrero.

Nava era și director al site-ului. Nu este clar dacă atacul, într-un restaurant din Zihuatanejo, are legătură cu activitatea de jurnalist a lui Nava.

"Este o mare pierdere pentru administrația noastră și pentru jurnalism", a spus, într-un comunicat, primarul din Zihuatanejo, Jorge Sanchez, potrivit news.ro.

Șase alți jurnaliști au fost uciși în Mexic de la începutul anului, comparativ cu nouă anul trecut, potrivit organizației pentru drepturile omului Article 19.

Săptămâna aceasta, Rogelio Barragan, director al unui site care informa despre activitatea Poliției din Guerrero, a fost găsit mort în statul Morelos, în portbagajul unei mașini, având semne că a fost împușcat și torturat.

Guerrero, unde se cultivă mac pentru producția de heroină, a cunoscut una dintre cele mai mari rate a violenței din Mexic în ultimii ani, informează news.ro.

Mexicul este a doua cea mai periculoasă țară pentru exercitarea meseriei de jurnalist, după Siria, potrivit organizației Reporters sans Frontières (RSF).

Peste 100 de jurnaliști au fost asasinați în Mexic din 2000, și majoritatea crimelor au rămas nepedepsite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3631 secunde