Laureata Premiului Nobel al Păcii din 2023, activista iraniană Narges Mohammadi, a intrat în greva foamei

285
Laureata Premiului Nobel al Păcii din 2023, activista iraniană Narges Mohammadi, a intrat în greva foamei - iraniana-1699283895.jpg

Articole de la același autor

Laureata Premiului Nobel al Păcii din 2003, activista iraniană Narges Mohammadi, a intrat în greva foamei, în închisoare, în semn de protest faţă de lipsa îngrijirilor medicale ale deţinuţilor şi faţă de obligaţia femeilor de a purta vălul, anunţă luni familia acesteia, relatează AFP.


Narges Mohammadi a informat familia că a intrat în greva foamei acum câteva ore. Suntem îngrijoraţi cu privire la sănătatea sa”, anunţă într-un comunicat familia.


Narges Mohammadi, în vârstă de 51 de ani, arestată şi condamnată în repetate rânduri, este deţinută din 2021 la Închisoarea Evin, la Teheran.
Familia sa anunţa joi că activistei, a cărei stare de sănătate este fragilă, aurtorităţile penitenciare i-au refuzat transferul la spital, pentru că nu voia să-şi acopere capul.


Potrivit unei electrocardiograme realizate de către un medic în închisoare, ea are nevoie de o spitalizare de urgenţă, precizează familia.


„Republica islamică este responsabilă de tot ceea ce i se poate întâmpla iubitei noastre Narges”, se subliniază în comunicat.


Narges Mohammadi - o activistă împotriva pedepsei cu moartea şi a drepturilor omului - a fost recompensată în octombrie cu Premiul Nobel pentru Pace pentru ”lupta sa împotriva opresiunii femeilor în Iran şi lupta sa pentru promovarea drepturilor omului şi libertăţii tuturor”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4781 secunde