NORMA DE AMENZI de la RUTIERĂ NU A DISPĂRUT? "Au mascat-o sub pretextul unor analize statistice, dar o aplică zi de zi!"

8299

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni nu au scăpat de vechea meteahnă a normei de amenzi. Doar ... au transformat-o! În prezent, de exemplu, o justificare oferită este că „țintele” sunt alese pe baza rezultatelor analizării principalelor cauze care duc la producerea de accidente rutiere și dacă se dorește reducerea numărului de incidente rutiere, trebuie aplicate sancțiuni.

Această practică este pusă în aplicare de polițiștii rutieri din municipiul Constanța, după cum au semnalat reprezentanții Sindicatului Europol.

„Vechea normă de amenzi nu a dispărut, ci doar a fost «mascată». Sub pretextul că au fost realizate analize privind cauzele principale ale accidentelor rutiere, polițiștilor rutieri li se trasează obiective zilnice privind sancțiunile pe care trebuie să le aplice pietonilor, bicicliștilor și să rețină cât mai multe permise auto. Nu sunt lăsați să patruleze, ci sunt trimiși în posturi fixe, în anumite zone, cu sarcini clare, să rețină permise auto. De asemenea, sunt apelați telefonic în timpul serviciului și chestionați cu privire la numărul de permise auto reținute sau numărul sancțiunilor aplicate. Iar dacă răspunsul nu este considerat satisfăcător, li se atrage atenția că «colegii dinainte au făcut mai bine!». Iar dacă se întorc la sediu fără un număr considerat adecvat de sancțiuni aplicate, le este analizată activitatea și sunt penalizați la calificativele de evaluare”, a semnalat Daniel Avasilcăi, liderul Sindicatului Europol Constanța.

Sindicalistul ne-a mai precizat că aceste aspecte au fost semnalate conducerilor Biroului Rutier Constanța cât și Poliției municipiului Constanța, care au subliniat că nu există „normă de amenzi”, dar, după cum a arătat liderul de sindicat, „nici nu au luat măsuri pentru a modifica această practică”.

„Aceste practici, de a posta polițiștii în anumite zone nu se justifică, și nu pot fi încadrate la activitate de prevenire, pentru reducerea numărului de șoferi aflați sub influența alcoolului sau substanțelor stupefiante. Sunt doar metode de a da bine în statistici, la capitolul sancțiuni!”, a mai subliniat sindicalistul.

„Polițiștii sunt rutinați și plafonați, din cauza pândelor la care sunt obligați, pentru a reține permise. Așa li se cere din partea șefilor!”, a atras atenția sindicalistul.

De precizat că nu este prima dată când reprezentanții Sindicatului Europol acuză faptul că „norma de amenzi” este încă o practică uzuală în IPJ Constanța, acest aspect fiind semnalat și în primăvara lui 2023, cu referire la Secția 2 Poliție Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5363 secunde