Amendă uriașă dată de comisarii de Mediu Constanța unei societăți din Vrancea

282
Amendă uriașă dată de comisarii de Mediu Constanța unei societăți din Vrancea - amenda-garda-mediu-1696340866.jpeg

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a amendat, zilele acestea, societatea din județul Vrancea care se ocupă cu creșterea porcilor cu suma de 50.000 de lei.

Dejecțiile lichide de la ferma Sibioara din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, au ajuns, accidental, pe drumul comunal DC 85. Acestea au ajuns, de asemenea, și în rigola de pe marginea drumului din satul Piatra. Operațiunea de împrăștiere a dejecțiilor pe un teren agricol s-a realizat pe timpul nopții și nu au fost luate măsuri de supraveghere a instalațiilor de către personalul fermei. Acțiunea a provocat scurgerea necontrolată a dejecțiilor lichide pe terenurile învecinate, precum și disconfort olfactiv.

Autorizația integrată de mediu asigură accesul la utilizarea dejecțiilor ca fertilizant pe terenurile agricole, cu respectarea Studiului agrochimic. De asemenea, în acest sens trebuie luate toate măsurile de automonitorizare pentru prevenirea oricăror incidente care pot conduce la pericole de accidente cu impact asupra factorilor de mediu. În urma controlului, sa stabilit că societatea a încălcat prevederile OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, fapta fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 25.000 de lei și 50.000 de lei. Pe parcursul controlului, operatorul a luat măsuri de curățare a drumului comunal și a rigolei de preluare a apelor pluviale de pe marginea drumului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3314 secunde