Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, verificată de Garda de Mediu

1225
Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, verificată de Garda de Mediu - controale-mediu-1694002184.jpeg

Articole de la același autor

Garda de Mediu Constanța a efectuat, recent, verificări la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA). În urma controalelor, comisarii de Mediu au constatat că statutul lacurilor Tăbăcărie și Siutghiol, și în special al canalului de legătură dintre ele nu este clarificat din punct de vedere juridic. Instituția are în administrare doar resursa piscicolă.

Cu ajutorul unor voluntari, ANPA a intervenit pentru îndepărtarea deșeurilor și a vegetației ierboase de pe luciul de apă, în anumite porțiuni. Au fost identificate, și de această dată, multe deșeuri, preponderent în zonele frecventate de pescari. Prin urmare, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au stabilit măsuri care au vizat în special clarificarea situației juridice a lacurilor și canalului, elaborarea unui regulament privind activitatea de pescuit recreativ, monitorizarea activității de pescuit și aplicarea prevederilor legale conform competentelor ANPA.

În urma noilor verificări, reprezentanții Gărzii de Mediu au concluzionat că măsurile de salubrizare și igienizare a domeniului public și a luciului de apă ar trebui să fie mai complexe. Este nevoie de acțiuni de prevenire, care să-i facă pe oameni să conștientizeze situația, să îi sensibilizeze și să fie responsabili social. Garda de Mediu Constanța, în colaborare cu un ONG, va organiza, în cursul lunii septembrie, o acțiune de ecologizare a lacului Tăbăcărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5441 secunde