Lavrov: Rezoluția privind Siria putea fi adoptată de ONU

186
Lavrov: Rezoluția privind Siria putea fi adoptată de ONU - sergeylavrov-1331476475.jpg
Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat, sâmbătă, la Cairo, că recentul proiect de rezoluție privind Siria ar fi avut șansa de a fi adoptat de către Consiliul de Securitate al ONU dacă nu ar fi încurajat opoziția siriană armată, citează Agerpres.

"Această rezoluție ar fi avut șansa de a fi acceptată dacă nu am fi fost conduși de dorința de a susține victoria grupărilor opoziției armate asupra satelor și orașelor" Siriei, a afirmat șeful diplomației ruse în deschiderea unei reuniuni ministeriale a Ligii Arabe, organizată la Cairo.

Existau o mulțime de posibilități de a se ajunge la un acord privind criza siriană, pe baza unor propuneri pertinente menite să pună capăt violențelor în Siria, a insistat ministrul rus.

Statele Unite ale Americii au elaborat un nou proiect de rezoluție privind Siria, care este examinat acum în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Rusia a calificat, marți, drept neechilibrat noul proiect de document, care stipulează în esență instituirea unui armistițiu temporar pentru scopuri umanitare în Siria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0025 secunde